Ilmihali i tri bashkësive

Ilmihali i tri bashkësive

Feja islame është një tërësi rregullash dhe parimesh të përcaktuara nga Allahu xh.sh., të cilat kanë për qëllim ngritjen dhe përsosjen e njeriut në çdo aspekt, duke e shtyrë atë drejt së mirës absolute. Ajo përbëhet nga bazat e besimit, konkluzionet praktike, adhurimet dhe morali. Një besimtar apo besimtare myslimane,…

Read more

Argumente të Fikhut Hanefi

Argumente të Fikhut Hanefi

Shumë myslimanë, në ditët e sotme, shpesh bëhen konfuzë nga paraqitja e ndryshimeve në mënyrën se si falen myslimanët e tjerë. Myslimanët e rinj, që nuk janë të vetëdijshëm për faktin se ekzistojnë katër shkolla tradicionale të jurisprudencës islame, janë veçanërisht të hutuar se pse dikush prej vëllezërve myslimanë të…

Read more

E lemja e të madhit Pejgamber

E lemja e të madhit Pejgamber

Hafiz Ibrahim Dalliu, me shkrimet e tij, u përpoq që të hapte shtigje drite në mendjet e në ndërgjegjen e bashkatdhetarëve, në atë periudhë tranzicioni dhe tepër kritike të historisë së kombit shqiptar të mbetur pa përkrahje e pa mbrojtje, mes armiqsh të shumtë e të pangopur. Të flasësh për…

Read more

Dritë nëpërmjet një gazete

Dritë nëpërmjet një gazete

“Drita Islame”, e themeluar më 1992, nisi misionin e saj pas një periudhe të gjatë zbrazëtie mediatiketëIslamit, nënjëpanoramëjetike ku regjimi komunist pothuajse kishte shfarosur gjithçka. Më 7 tetor 1991, Haxhi Hafiz Sabri Koçi,i drejtohej MinistrisësëKulturësRinisëdhe Sporteve me njëshkresëku, mes tëtjerash, i kërkon tëmundësojëbotimin e njëgazete. Kështu, nëjanar tëvitit 1992, gazeta…

Read more

KMSH, 7 BOTIME TË REJA

KMSH, 7 BOTIME TË REJA

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë  ka botuar shtatë libra të rinj, katër botime të reja dhe tre ribotime, të cilat do të dalin për herë të parë në treg, të mërkurrën më 9 nëntor në Panairin e Librit “Tirana 2016” “DREJT LEXIMIT TË KUR’ANIT FISNIK” “Drejt leximit të Kur’anit Fisnik” (Elif…

Read more