Myslimanët dhe të krishterët bashkohen rreth vlerave të familjes

Myslimanët dhe të krishterët bashkohen rreth vlerave të familjes

Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar Bedër në bashkëpunim me Akademinë Ortodokse, Durrës dhe Seminarin Ndërdioqezan, Shkodër, zhvilluan simpoziumin e radhës ndërfetar me temë “Familja në këndvështrimin e Krishterë dhe Islam” Familja si faktor themelor në mbarëvajtjen e shoqërisë, këndvështrimet përkatëse teologjike të saj, apo çështje të ndryshme, që…

Read more

Kryetari i KMSH-së merr pjesë në simpoziumin e Bektashinjve

Kryetari i KMSH-së merr pjesë në simpoziumin e Bektashinjve

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj mori pjesë në simpoziumin ndërkombëtar “Ringritja e bektashizmit përmes traditës së Ehli-Bejtit dhe roli historik i Dede Reshat Bardhit”, të organizuar nga Kryegjyshata Botërore Bektashiane. Kryetari i KMSH-së vlerësoi rolin e komunitetit bektashian në ruajtjen e harmonisë dhe bashkëjetesës fetare në…

Read more

Simpozium, “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”

Simpozium, “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”

Në kuadër të 25 vjetorit të lirisë së besimit në vendin tonë, Departamenti i Shkencave Islame në Universitetin Bedër, në bashkëpunim me Seminarin Ndërdioqezian, Shkodër dhe Akademinë Teologjike Orthodhokse, Durrës, organizuan simpoziumin e parë ndërfetar mes tre shkollave teologjike, myslimane, ortodokse dhe katolike, me temë: “Liria e besimit dhe dialogu…

Read more

Pajtohuni

Regjistrohuni në listën tonë të POSTIMEVE


© Të gjithë të Drejtat e Rezervuara 2022 Komuniteti Mysliman i Shqipërisë