Zhvillohet konferenca ndërfetare në Shkodër, me temë: “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare”

Zhvillohet konferenca ndërfetare në Shkodër, me temë: “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare”

Zhvillohet konferenca ndërfetare në Shkodër, me temë: “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare” Në ceremoninë e hapjes ishin të pranishëm: Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë e njëkohësisht Kryetar i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë për këtë vit, H. Bujar Spahiu, Ambasadori i Ambasadës Hollandeze në Shqipëri, z. Reinout Vos, Presidenti…

Read more

Përurohet kompleksi dhe xhamia e re e lagjes “Kiras”, Shkodër

Përurohet kompleksi dhe xhamia e re e lagjes “Kiras”, Shkodër

Nën një atmosferë të ngrohtë shpirtërore, Myftinia Shkodër në bashkëpunim me Fondacionin “Mirënjohja”, përuruan kompleksin dhe xhaminë e re të lagjes Kiras. Ceremonia e zhvilluar në prani të dhjetëra besimtarëve të qytetit, mblodhi së bashku personalitete të ndryshme fetare dhe publike. I pranishëm në këtë ceremoni inaugurimi, Nënkryetari i Komunitetit…

Read more

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Një reflektim teologjiko-shpirtëror mbi aktualitetin e Islamit sot, si dhe shkëmbimi i praktikave të mira për të favorizuar marrëdhëniet me myslimanët në Evropë, kanë qenë në qendër të konferencës së 5-të të delegatëve kombëtarë të Konferencave Ipeshkvnore në Evropë (CCEE), konferencë në të cilën mori pjesë edhe Kryetarja e Komitetit…

Read more

Nënkryetari i KMSH-së vizitë në Shkodër

Nënkryetari i KMSH-së vizitë në Shkodër

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Gazmend Aga, ka vizituar Myftinine e Shkodrës, Shoqatën Istanbul dhe Medresenë Haxhi Sheh Shamia. Nënkryetari vlerësoi punën e bërë në përcjelljen e mesazhit islam në këtë zonë, veçanërisht nëpërmjet kurseve të Kuranit tek të rinjtë si dhe punën pedagogjike në Medrese. Ai  vlerësoi…

Read more

Xhami e re në Shkodër

Xhami e re në Shkodër

Në prag të muajit Ramazan, në një atmosferë të mrekullueshme besimi dhe qytetarie shkodrane, u inaugurua xhamia e re e lagjes Dudas. Ceremonia e inaugurimit u përshëndet nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili falënderoi Allahun për mirësinë e madhe të kësaj dite të gëzueshme, ku pas shumë…

Read more