KMSH fillon dixhitalizimin e fondit të vet arkivor në Arkivin Qendror të Shtetit

KMSH fillon dixhitalizimin e fondit të vet arkivor në Arkivin Qendror të Shtetit

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka finalizuar nënshkrimin e marrëveshjes së dixhitalizimit të Fondit Arkivor të KMSH-së në Arkivin Qendror të Shtetit, duke filluar kështu punën për verifikimin dhe skanimin e plotë të këtij fondi. Kjo marrëveshje është nënshkruar nga kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë H. Skender Bruçaj dhe Drejtori…

Read more

Takim ndërfetar në fushën akademike

Takim ndërfetar në fushën akademike

Ditën e enjte, më 19 nëntor 2015 është zhvilluar një takim miqësor midis përfaqësuesve te Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, drejtuesve të Departamentit të Shkencave Islame pranë Universitetit Bedër dhe drejtuesve të Akademisë Teologjike Ortodokse. Ky takim u organizua për të promovuar dialogun ndërfetar, nëpërmjet hapave konkret të njohjes dhe prezantimit…

Read more

100 PERSONALITETE SHQIPTARE TË KULTURËS ISLAME

100 PERSONALITETE SHQIPTARE TË KULTURËS ISLAME

Në këtë botim special, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, për herë të parë në këtë lloj, ka hartuar një enciklopedi të përbërë prej 100 personaliteteve të shquara shqiptare të kulturës islame, të cilët kryesisht janë dijetarë dhe prijës fetarë, por nuk mungojnë edhe myderrizë, profesorë katedrash universitare, udhëheqës politikë, deputetë, senatorë,…

Read more