Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Një reflektim teologjiko-shpirtëror mbi aktualitetin e Islamit sot, si dhe shkëmbimi i praktikave të mira për të favorizuar marrëdhëniet me myslimanët në Evropë, kanë qenë në qendër të konferencës së 5-të të delegatëve kombëtarë të Konferencave Ipeshkvnore në Evropë (CCEE), konferencë në të cilën mori pjesë edhe Kryetarja e Komitetit…

Read more

Zhvillohet Simpoziumi i V-të Akademik Ndërfetar, “Dashuria Hyjnore”

Më datë 14 dhjetor 2017, u zhvillua simpoziumi i pestë ndërfetar në fushën akademike midis përfaqësuesve universitarë të tri shkollave teologjike, të tre komuniteteve fetare në Shqipëri, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar “Bedër”, Instituti Teologjik Katolik në Seminarin Ndërdioqezian “Zonja e Këshillit të Mirë”, Shkodër dhe Akademia Teologjike…

Read more

Zhvillohet program artistik me temë: “Lajmëtari i fundit i së fshehtës”

Zhvillohet program artistik me temë: “Lajmëtari i fundit i së fshehtës”

Departamenti i Shkencave Islame në Universitetin Bedër, organizoi aktivitetin e radhës në kujtim të lindjes së Profetit Muhammed a.s. Programi artistik  ‘’Lajmëtari i fundit i së fshehtës’’ paraqiti një sërë pikash artistike, si lexim Kurani, këngë, poezi, pjesë teatrale etj. Aktiviteti u hap me leximin e një pjese të Kuranit…

Read more

Organizohet simpoziumi me temë: “Profeti Muhammed a.s Krenaria e Njerëzimit”

Organizohet simpoziumi me temë: “Profeti Muhammed a.s Krenaria e Njerëzimit”

Me rastin e lindjes së Profetit Muhamed (s.a.s), Myftinia e qytetit të Librazhdit organizoi simpoziumin me temë: “Profeti Muhammed a.s Krenaria e Njerëzimit” I organizuar në pallatin e kulturës së këtij qyteti, ky simpozium mblodhi së bashku përfaqësues institucionesh, imamë të shumtë, myftinjtë e qytetit të Korçës, Përrenjasit, Tiranës,  si…

Read more

Program artistik për Kuranin Famëlartë

Program artistik për Kuranin Famëlartë

Medreseja e Tiranës organizoi të premten një program artistik kushtuar Kuranit. Në këtë aktivitet të ndërthurur me leximin e ajeteve të Kuranit, ilahi, poezi, dhe aktrim, u përçuan mesazhet dhe vlerat universale të  Islamit. Në program morën pjesë, kryetari i KMSH-së, z. Skender Bruçaj, rektori i Universitetit Bedër, z. Ferdinand…

Read more

Zhvillohet Konkursi Kombëtar i Kuranit

Zhvillohet Konkursi Kombëtar i Kuranit

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Organizatën Botërore për Mësimin e Kuranit dhe Fondacionin El-Furkan, organizuan, më 19 dhjetor 2015, ceremoninë e ndarjes së çmimeve për fituesit e  Konkursit të dytë Kombëtar të Kuranit. I pranishëm në këtë aktivitet nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Bujar Spahiu, u…

Read more