Zhvillohet konferenca ndërkombëtare, me temë: “Ndërtimi i Urave Ndërmjet Medhhebeve (shkollave juridike) Islame”

Zhvillohet konferenca ndërkombëtare, me temë: “Ndërtimi i Urave Ndërmjet Medhhebeve (shkollave juridike) Islame”

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, po merr pjesë në konferencën ndërkombëtare me temë: “Ndërtimi i Urave Ndërmjet Medhhebeve (shkollave juridike) Islame”, konferencë kjo e organizuar nga Liga e Botës Islame (RABITA) në Mekke të Arabisë Saudite, nën kujdesin e drejtpërdrejtë të Kujdestarit të Dy Xhamive të…

Read more

Zhvillohet Konferenca e Mbledhjes së Liderëve Parlamentarë dhe Fetarë në Bosnje-Hercegovinë

Zhvillohet Konferenca e Mbledhjes së Liderëve Parlamentarë dhe Fetarë në Bosnje-Hercegovinë

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, ndodhet në Sarajevo të Bosnje-Hercegovinës, ku mori pjesë në aktivitetin, me titull: “Konferenca e Mbledhjes së Liderëve Parlamentarë dhe Fetarë” me ftesë të posaçme të Asamblesë së Parlamentit Boshnjak dhe Ligës së Botës Islame (RABITA), aktivitet ky i cili u zhvillua…

Read more

Zhvillohet konferenca shkencore me temë: “100 Vjet Komuniteti Mysliman i Shqipërisë”

Zhvillohet konferenca shkencore me temë: “100 Vjet Komuniteti Mysliman i Shqipërisë”

Në kuadër të dhjetëra aktiviteteve të organizuara përgjatë gjithë këtij viti jubilar të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, ditën e sotme, në ambientet e “Tirana International Hotel” u zhvillua edhe konferenca përmbyllëse me temë: “100 Vjet Komuniteti Mysliman i Shqipërisë”. Të pranishëm në sesionin hapës të kësaj konference shkencore, ishin: Kryetari…

Read more

Zhvillohet konferenca ndërfetare në Shkodër, me temë: “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare”

Zhvillohet konferenca ndërfetare në Shkodër, me temë: “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare”

Zhvillohet konferenca ndërfetare në Shkodër, me temë: “Hapat drejt dialogut dhe harmonisë ndërfetare” Në ceremoninë e hapjes ishin të pranishëm: Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë e njëkohësisht Kryetar i Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë për këtë vit, H. Bujar Spahiu, Ambasadori i Ambasadës Hollandeze në Shqipëri, z. Reinout Vos, Presidenti…

Read more

Zhvillohet konferenca për vlerësimin e impaktit të projekteve: “Angazhimi i të rinjve për ndërtimin e një komuniteti të qëndrueshëm”

Zhvillohet konferenca për vlerësimin e impaktit të projekteve: “Angazhimi i të rinjve për ndërtimin e një komuniteti të qëndrueshëm”

Zhvillohet konferenca për vlerësimin e impaktit të projekteve: “Angazhimi i të rinjve për ndërtimin e një komuniteti të qëndrueshëm”, projekte këto të zhvilluara ndër vite me mbështetjen financiare të Ambasadës së SHBA-ve në Tiranë dhe të implementuara nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë. Në ceremoninë hapëse të kësaj konference, e cila…

Read more

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Zhvillohet konferenca “Feja dhe përshpirtëria në marrëdhëniet mes të krishterëve dhe myslimanëve”

Një reflektim teologjiko-shpirtëror mbi aktualitetin e Islamit sot, si dhe shkëmbimi i praktikave të mira për të favorizuar marrëdhëniet me myslimanët në Evropë, kanë qenë në qendër të konferencës së 5-të të delegatëve kombëtarë të Konferencave Ipeshkvnore në Evropë (CCEE), konferencë në të cilën mori pjesë edhe Kryetarja e Komitetit…

Read more

Zhvillohet konferenca e tretë: “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”

Zhvillohet konferenca e tretë: “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi konferencën e tretë me temë “Roli i imamëve në shoqërinë moderne”. Konferenca mblodhi së bashku akademikë, teologë, studiues dhe ekspertë të fushave të ndryshme nga Shqipëria, Gjermania, Jordania, Zvicra, etj., të cilët ndanë me të pranishmit eksperienca dhe përfundime kërkimore. Konferenca u hap me këndimin…

Read more

SHBA, kreu i KMSH-së merr pjesë në konferencën e Lidhjes Botërore të Myslimanëve

SHBA, kreu i KMSH-së merr pjesë në konferencën e Lidhjes Botërore të Myslimanëve

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj ka marrë pjesë në konferencën e organizuar në SHBA nga Lidhja Botërore e Myslimanëve. Konferenca me titull “Komunikimi Civilizues midis SHBA-ve dhe botës Islame” mblodhi në New York përfaqësues të institucioneve islame nga e gjithë bota, studiues dhe intelektualë të ndryshëm. Konferenca e cila…

Read more