zk1a4085

Selim Muça, kryetar nderi i Komunitetit Mysliman dhe ish kryetar për një dekadë është përcjellë sot për në botën e amshuar.

Në shenjë respekti e vlerësimi për personalitetin e tij, Komuniteti Mysliman, familjarë të familjes Muça, personalitete të jetës publike, miq dhe besimtarë të shumtë kanë nderuar Selim Muçën me homazhe të mbajtura në Medresenë e Tiranës.

Presidenti i Republikës, Kryeministri, ministri i Punëve të Jashtme dhe kryebashkiaku i Tiranës kanë përcjellë ngushëllimet e tyre nëpërmjet përfaqësuesve respektivë.

Pjesë të homazheve u bënë edhe drejtues të komuniteteve fetare, Kreu i Kishës ortodokse Anastas Janullatos, përfaqësues nga Kisha Katolike, z. George Frendo dhe Don Henry, përfaqësues të Kryegjyshatës së Bektashinjve dhe përfaqësues të vëllazërisë ungjillore shqiptare.

Gjithashtu bënë homazhe kryetari i Bashkësisë Islame të Maqedonisë Sulejman ef. Rexhepi dhe përfaqësues nga Bashkesia Islame e Kosovës.

Gjatë homazheve në Medresenë e Tiranës kreu i KMSH-së, Skender Bruçaj tha se Selim Muça ishte ndër investitorët kryesorë të bashkëjetesës dhe harmonisë ndërfetare, besonte tek rinia dhe ishte një njeri i butë.

“Gjatë drejtimit të institucionit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë për 10 vite me radhë, ishte ndër investitorët kryesorë të bashkëjetesës dhe harmonisë ndërfetare. Me urtësinë dhe butësinë e tij arriti të fitonte shumë miq, të niste shumë projekte, të startonte shumë objektiva që u përkthyen tani në institucionalizimin e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë jo vetëm me hapjen e xhamive të reja, por njëkohësisht me hapjen e Medreseve, shkollave. Ai besonte fort se e ardhmja e një kombi varet tek edukimi i brezave të rinj, duke u ushqyer edhe shpirtërisht, por edhe mendërisht. Zoti e mëshiroftë!

Presidenti i Republikës së Shqipërisë përmes një mesazhi ngushëllues vlerësoi kontributin e pazëvendësueshëm të Selim Muçës për ndriçimin e rrugës së besimit të besimtarëve gjatë të gjithë jetës së tij, duke zënë vend në mesin e personaliteteve më të shquara të vendit tonë që kanë kontribuar për fe e për atdhe.

Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, përmes një telegrami ngushëllimi vlerësoi kontributin e Haxhi Selim Muçës duke u shprehur se ai ishte një nga pionierët që punuan fort dhe me përkushtim për ringritjen e besimit në Shqipëri.

Kryeministri Rama shprehu ngushëllimit në facebook, ku shkroi se Selim Muça e udhëhoqi Komunitetin Mysliman Shqiptar me urtësinë e kthjelltësinë e një lideri të butë, por të vendosur në mbrojtje të thesarit të bashkëjetesës harmonike mes feve.

Ndërkohë kryetari i PD-së, Lulzim Basha, tha se modeli i Selim Muçës, i përulësisë, i shërbimit ndaj njerëzve, i besimit te pastër, i dashurisë dhe mirësisë, është një vlere e gjalle për te cilin ka shume nevoje vendi ynë.

Edhe kryegjyshi botëror i bektashinjve, Baba Edmond Brahimaj, tha se largimi i Selim Muçës nga kjo jetë është një pikëllim i madh për myslimanët e Shqipërisë, pasi ai punoi për një islam të paqes dhe për ndërtimin e qytetarisë së dashurisë.

Gjithashtu Kryetari i Bashkësisë Islame të Maqedonisë, Sulejman ef. Rexhepi dhe përfaqësues të Bashkësisë Islame të Kosovës vlerësuan kontributin e H. Selim Muçës në krye të KMSH-së.

Pas homazheve është falur namazi i xhenazes nga Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj.

Ndërsa Myftiu i Tiranës, z. Ylli Gurra bëri duanë (lutjen) pas namazit të xhenazes.

Trupi i H. Selim Muçës u përcoll për në varrezat e Shtish Tufinës shoqëruar nga një grup i madh njerëzish. Edhe aty u kënduan pjesë nga Kur’ani Fisnik dhe u bënë lutje për mëshirë e falje nga Zoti për njeriun që dha një kontribut të çmuar në Komunitetin Mysliman dhe shoqërinë shqiptare.

Komuniteti Mysliman, kolegët e tij të rinj e të vjetër, nxënësit e tij, njohës të tij nga e gjithë Shqipëria, do ta kujtojnë H. Selim Muçën, si një besimtar të devotshëm, njeri i urtë, mik i mirë, familjar shembullor dhe kontribues i madh i rimëkëmbjes së KMSH në frymën e respektit, harmonisë, dialogut dhe tolerancës.

Zotin e lusim t’i dhurojë atij si shpërblim Xhenetin dhe të prehet i qetë atje ku është!

  zk1a3912 zk1a3932 zk1a3939 zk1a3948 zk1a4157zk1a4081zk1a4008 zk1a4244zk1a4119zk1a4017 zk1a4050  zk1a4283   zk1a4171 zk1a4180 zk1a4218 zk1a4233   zk1a3830zk1a4295 zk1a4310 zk1a4325zk1a4313  zk1a4337 zk1a4357 zk1a4368 zk1a4372 zk1a4388 zk1a4408  zk1a4440 zk1a4454 zk1a4475 zk1a4484 zk1a4498 zk1a4501