Zhvillohet olimpiada e lëndëve fetare ndërmjet medreseve të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

Zhvillohet olimpiada e lëndëve fetare ndërmjet medreseve të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë

Zhvillohet olimpiada e lëndëve fetare ndërmjet medreseve të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë. Në ceremoninë e vlerësimit, e cila u zhvillua në ambientet e Kolegjit Universitar “Bedër”, ishin të pranishëm, kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, kryetari i Bordit Administrativ të KU “Bedër”, z. Ali Zaimi, drejtorët e…

Read more

100-vjet KMSH, zhvillohet pritja e rastit në ambientet e Tirana International Hotel

100-vjet KMSH, zhvillohet pritja e rastit në ambientet e Tirana International Hotel

Me rastin e 100-vjetorit të themelimit të institucionit, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, zhvilloi ditën e djeshme pritjen e rastit në ambientet e “Tirana International Hotel”. Në këtë recepsion, morën pjesë: Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Bajram Begaj, krerët e komuniteteve të tjera fetare të vendit tonë, përfaqësuesit e trupës…

Read more

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë shtron iftarin e parë të këtij Ramazani

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë shtron iftarin e parë të këtij Ramazani

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë shtron iftarin e parë të këtij Ramazani Ditën e djeshme, në ambientet e “Tirana International Hotel”, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, shtroi iftarin e parë, iftar në të cilin morën pjesë besimtarë të shumtë, myftij, imamë, personalitete publike, ambasadorë, gazetarë, politikanë, zyrtarë qëndror, lokal etj, veçojmë këtu…

Read more

Zhvillohet konferenca me titull: “Agjërimi dhe Njeriu, ndikimi i agjërimit në jetën individuale dhe sociale të njeriut”

Zhvillohet konferenca me titull: “Agjërimi dhe Njeriu, ndikimi i agjërimit në jetën individuale dhe sociale të njeriut”

Zhvillohet konferenca a parë shkencore me titull: “Agjërimi dhe Njeriu (Ndikimi i agjërimit në jetën individuale dhe sociale të njeriut)”, organizuar nga Instituti i Studimeve Islame “H. Sabri Koçi” në bashkëpunim me Departamentin e Shkencave Islame në Kolegjin Universitar “Bedër”. Në ceremoninë e hapjes, e cila u zhvillua në sallën…

Read more

Kryetari Spahiu pret në një takim zyrtar Ministrin e jashtëm të vatikanit mons. Gallagher

Kryetari Spahiu pret në një takim zyrtar Ministrin e jashtëm të vatikanit mons. Gallagher

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu priti në një vizitë zyrtare Sekretarin e Selisë së Shenjtë për Marrëdhëniet me Shtetet dhe Organizatat Ndërkombëtare, Arqipeshkvin Paul Richard Gallagher. Gjatë takimit me kryetarin Spahiu biseda u përqëndrua te harmonia dhe bashkëjetesa fetare në Shqipëri. Sekretari i Selisë së Shenjtë…

Read more

100 VJET NGA THEMELIMI  I KOMUNITETIT MYSLIMAN TË SHQIPËRISË

100 VJET NGA THEMELIMI I KOMUNITETIT MYSLIMAN TË SHQIPËRISË

Shpallja e pavarësisë i gjeti udhëheqësit e dijetarët myslimanë shqiptarë në krye të momenteve historike të vendit tonë dhe ishin pikërisht këta prijës, të cilët do të unifikonin institucionet islame në vendin tonë nëpërmjet zhvillimit të disa kongreseve kombëtare. Kështu, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë u themelua nga rilindës dhe firmëtarë…

Read more