Kryetari Spahiu ligjëron në konferencën ndërkombëtare: “Komunikim dhe Integrim”

Kryetari Spahiu ligjëron në konferencën ndërkombëtare: “Komunikim dhe Integrim”

Kryetari i Komunitetit Mysliman, H. Bujar Spahiu, mbajti një fjalë në konferencën ndërkombëtare që po zhvillohet në Mekë të Arabisë Saudite. Kryetari Spahiu zhvilloi gjithashtu edhe shumë takime me personalitete nga 85 vende të ndryshme të botës, pjesëmarrës në konferencë. Më poshtë fjala e z. Spahiu: Paqja, bekimi dhe mëshira…

Read more

Zhvillohet konferenca ndërkombëtare, me titull: “Komunikim dhe Integrim”

Zhvillohet konferenca ndërkombëtare, me titull: “Komunikim dhe Integrim”

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, ndodhet në Mekë/Arabia Saudite, ku po merr pjesë në konferenën ndërkombëtare me temë “Komunikim dhe Integrim”. Kryetari Spahiu ndodhet në këtë konferencë me ftesë të posaçme të Shkëlqesisë së Tij, Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Shejkh, Ministër për Çështjet Fetare në mbretërinë…

Read more

Reagim

Reagim

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë është institucioni më i lartë dhe i vetëm i përfaqësimit zyrtar të myslimanëve në Republikën e Shqipërisë. Si i tillë ky komunitet është një institucion i pavarur dhe vetëqeverisës, i cili ka një statut të rregjistruar dhe të njohur nga organet përkatesë të Republikës. Bazuar në…

Read more

Vizitë në ambasadën e Kuvajtit

Vizitë në ambasadën e Kuvajtit

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujari Spahiu, zhvilloi sot një vizitë kortezie në ambasadën e Kuvajtit, ku u prit nga ambasadori z. Fajsal Sulejman el-Musejlim. Gjatë këtij takimi, z. Spahiu, e njohu ambasadorin Musejlim me institucionin e KMSH-së dhe rolin e tij në shoqërinë shqiptare përgjatë historisë. Gjithashtu…

Read more

Kryetari Spahiu pret në një vizitë lamtumire Ambasadorin Gjerman në Tiranë

Kryetari Spahiu pret në një vizitë lamtumire Ambasadorin Gjerman në Tiranë

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, priti në një takim lamtumire Ambasadorin Gjerman në Tiranë, z. Peter Zingraf. Gjatë bashkëbisedimit, kryetari Spahiu i shprehu atij vlerësim për bashkëpunimin e frytshëm që ka karakterizuar marrëdhënien ndërmejt dy institucioneve gjatë kohës së ushtrimit të detyrës në vendin tonë, si…

Read more

Instituti i Studimeve Islame “Hafiz Sabri Koçi”, diplomon brezin e dytë të studentëve

Instituti i Studimeve Islame “Hafiz Sabri Koçi”, diplomon brezin e dytë të studentëve

Instituti i Studimeve Islame “Hafiz Sabri Koçi”, organ i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, zhvilloi sot, në ambientet e Kolegjit Universitar “Bedër”, ceremoninë e diplomimit të studentëve të programit 1 vjeçar për formim të përgjithshëm fetar. Ky trajnim synoi t’u ofronte studentëve njohuritë bazë fetare në lëndët Kuran, Hadith, Tefsir, Fikh,…

Read more