Zhvillohet forumi ndërkombëtar: “Globalizmi i Konflikteve dhe Universalizmi i Paqes: Kërkesat dhe Partneritetet”

Zhvillohet forumi ndërkombëtar: “Globalizmi i Konflikteve dhe Universalizmi i Paqes: Kërkesat dhe Partneritetet”

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu, ndodhet në Abu Dabi të Emirateve të Bashkuara Arabe, ku me ftesë zyrtare të Shkëlqesisë së tij Abdullah bin el-Shejkh el-Mahfudh bin Bejah, Kryetar i Forumit të Abu Dabit për Paqen dhe Kryetar i Këshillit të Emirateve për Fetvanë, po merr…

Read more

Kukës, forum mbi forcimin e rolit të imamëve

Kukës, forum mbi forcimin e rolit të imamëve

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Institutin për Demokraci dhe Ndërmjetësim zhvilluan në Kukës forumin e diskutimit: “Forcimi i rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore”, me imamët e myftinisë së Kukësit dhe Dibrës. Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Ali Zaimi, i pranishëm në këtë aktivitet u shpreh se…

Read more

Forum mbi forcimin e rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore

Forum mbi forcimin e rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Institutin për Demokraci dhe Bashkëpunim, zhvilluan një forum diskutimi mbi forcimin e rolit të imamëve përballë sfidave bashkëkohore. Në fillim Gjergji Vurma, përfaqësues i Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) bëri një panoramë të perceptimit publik mbi rolin e besimit dhe klerikëve në…

Read more