Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit

Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë në bashkëpunim me Qendrën CVE zhvilloi Forumin Ndërfetar, me temë: “Roli i liderëve fetarë dhe rinisë në parandalimin e ekstremizmit dhe radikalizmit”. Në këtë forum morën pjesë liderët fetarë të pesë komuniteteve në vend, ndër to edhe Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu,…

Read more

Nënkryetari Zaimi merr pjesë në konferencën e organizuar nga Parlamenti Europian mbi dialogun ndërfetar

Nënkryetari Zaimi merr pjesë në konferencën e organizuar nga Parlamenti Europian mbi dialogun ndërfetar

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Ali Zaimi ka marrë pjesë në konferencën e organizuar nga Parlamenti Europian me temë “Dialogu ndërfetar si një instrument për zgjidhjen e konflikteve, rasti i Shqipërisë”. Nënkryetari Zaimi në emër të KMSH-së ka shprehur vlerësimet për këtë organizim të rëndësishëm mbi dialogun ndërfetar.…

Read more

Simpozium, “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”

Simpozium, “Liria e besimit dhe dialogu ndërfetar në Shqipëri”

Në kuadër të 25 vjetorit të lirisë së besimit në vendin tonë, Departamenti i Shkencave Islame në Universitetin Bedër, në bashkëpunim me Seminarin Ndërdioqezian, Shkodër dhe Akademinë Teologjike Orthodhokse, Durrës, organizuan simpoziumin e parë ndërfetar mes tre shkollave teologjike, myslimane, ortodokse dhe katolike, me temë: “Liria e besimit dhe dialogu…

Read more

Hapa konkretë në dialogun myslimano-katolik

Hapa konkretë në dialogun myslimano-katolik

Në kuadër të bashkëpunimit për dialogun ndërfetar myslimano-katolik, është zhvilluar një vizitë e stafit akademik të Departamentit të Shkencave Islame nga Universiteti Hëna e Plotë Bedër dhe studentëve të vitit të tretë të këtij departamenti në Shkollën e Lartë Teologjike Katolike (Seminari Ndërdioqezian) në Shkodër. Në krye të këtij delegacioni…

Read more