KMSH0020

Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë u mblodh sot paradite në ambientet e Medresesë së Tiranës, ku ka zhvilluar mbledhjen e zakonshme për 6 mujorin e dytë të vitit 2015.

Takimi u hap me këndimin e ajeteve kur’anore nga myftiu i Peqinit z. Bilal Bodlli.

Më pas, mbledhja e drejtuar nga Kryetari i Këshillit të Përgjithshëm, z. Ylli Gurra, ka vazhduar sipas rregullores statuore, me listëprezencën dhe prezantimin e raporteve.

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj, përshëndeti të gjithë anëtarët e Këshillit të Përgjithshëm dhe i falënderoi për prezencën. Ai u shpreh së prania e të rinjve në Këshill i jep një frymë të re institucionit dhe uroi që puna në shërbim të islamit në vend të vazhdojë me ritme progresive.

Në rendin e ditës u votua edhe për Kryetarin e ri të Këshillit të Përgjithshëm, ku është zgjedhur për ta drejtuar atë, Myftiu i Kukësit z. Islam Hoxha.

Gjithashtu në mbledhje janë vendosur edhe drejtuesit dhe anëtarët e  Komisionit të Kulturës dhe Thirrjes në Islam, Komisionit të Revizionimit, Komisionit të Arsimit si dhe Komisioni i Mandateve.

Raporti i Kryesisë së KMSH i mbajtur nga kancelari i KMSH-së z. Ylli Cikalleshi, ka evidentuar dhe nxjerrë në pah aktivitetin e përgjithshëm të drejtorive të KMSH-së, funksionimin e instancave të institucionit në nivel qendror dhe vendor, sfidat, problemet dhe pengesat që janë hasur gjatë gjashtë mujorit të fundit.

Një vend të veçantë në prezantimin e raportit zuri edhe pjesëmarrja e Komunitetit Mysliman në konferenca dhe simpoziume ndërkombëtare në SHBA me ftesë nga Shtëpia e Bardhë, programacioni i larmishëm mediatik përgjatë muajit të Ramazanit, në mënyrë që atmosfera e këtij muaji  të ndihej në çdo ambient (ku përfshihen posterat dhe billborderat në kryeqytet, reportazhet televizive “Me Syrin e Zemrës”, emisionet radiofonike “Melodi e Zemrës”), si dhe organizimi i suksesshëm i Haxhit 2015.

Këshilli i Përgjithshëm u informua me vendimet që Kryesia e Komunitetit Mysliman ka marrë gjatë kësaj periudhe si dhe emërimet dhe lëvizjet e kryera gjatë këtij viti, të cilat më pas janë miratuar nga KP, së bashku me raportin e Kryesisë së KMSH-së.

Në raport u nënvizuan gjithashtu edhe disa prioritete të së ardhmes, për të bërë të mundur që institucioni i KMSH-së të jetë në nivelet më të larta të përfaqësimit dhe përgjegjësive që mbart.

Anëtarët e Këshillit të Përgjithshëm dhe Myftinjtë, paraqiten problematikat që hasin dhe propozimet për projekte të reja.

Në fund mbledhja u mbyll me fjalën e kreut të KMSH-së z. Skender Bruçaj, duke përmendur edhe një herë pikat kryesore ku duhen të fokusohen myftinjtë në dobi të asaj çfarë përfaqëson secili prej tyre.

17 tetor 2015

KMSH0008  KMSH0025

Pajtohuni

Regjistrohuni në listën tonë të POSTIMEVE


© Të gjithë të Drejtat e Rezervuara 2021 Komuniteti Mysliman i Shqipërisë