Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta shtroi një darkë iftari me rastin e Muajit të Ramazanit. I ftuar në këtë iftari ishte Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Skender Bruçaj, anëtarë të kryesisë së KMSH-së, përfaqësues të lartë nga të gjitha komunitetet e tjera fetare në vendin tonë dhe deputetë.

Kryetari i Komunitetit Mysliman z. Brucaj falenderoi kreun e parlamentit për iftarin dhe respektin ndaj sakrificës së agjëruesve. Ai shtoi më tej se softat e iftarit janë vendet ku bashkohen njerëzit me dashuri dhe respekt për njeri-tjetrin, duke shtuar kështu harmoninë midis tyre.

Ndërsa z. Meta në përshëndetjen që bëri para të pranishmëve, u shpreh se Muaji i Madhnueshëm i Ramazanit na kujton të gjithëve forcën e shenjtë të sakrificës dhe durimit, dritën e virtytit dhe vlerave njerëzore.

“Muaji i Madhnueshëm i Ramazanit na kujton të gjithëve forcën e shenjtë të sakrificës dhe durimit, dritën e virtytit dhe vlerave njerëzore, peshën e modestisë dhe shërbesës, ndihmën dhe solidaritetin ndaj më të dobëtëve, vlera të cilat, në këtë botë të turbullt, me kaq shumë dhembje e humbje, me kaq pasiguri, janë një nga rrugët më të sigurta drejt shpëtimit dhe ndryshimit për mirë të vetë botës. Sepse qëllimi i tij është pastrimi i zemrës, shpirtit, moralit dhe triumfi mbi të keqen, veset e të shëmtuarën. Edhe shoqërinë tonë. Në luftë me vesin, në përpjekje me hakmarrjen, në kundërshti me pangopësinë e cinizmin shpesh egoist të qytetarit të sotëm kinse modern ne të gjithë mund të ndryshojmë. Muaji i Madhnueshëm i Ramazanit na kujton se Zoti urdhëron për bamirësi, se Zoti i do ata që falin, ata që dinë të pendohen dhe ata që dinë të durojnë”, tha z. Meta.

24 Korrik 2014

iftari metes (6)iftari metes (7)

iftari metes (2) iftari metes (4)iftari metes (3) iftari metes (1) iftari metes (5)