ZK1A0051

Minibashkia Bajram Pasha e Stambollit, në bashkëpunim me Komunitetin Mysliman dhe Bashkinë e Tiranës, organizoi më 12 korrik 2014, një iftar të hapur në pedonalen “Murat Toptani” në kryeqytet.

Me qindra besimtarë e banorë të kryeqytetit kishin mbushur tryezat e shtruara, duke pritur çastin e këndimit të ezanit të akshamit, pas të cilit lutjet dhe urimet drejtuar njëri-tjetrit për një agjërim të pranuar dhe iftar të këndshëm ishin evidente. Ajo që binte në sy dukshëm ishte prania e shumtë e fëmijëve, të cilët tepër të entuziazmuar shijonin këtë vakt iftari në shoqërinë e të rriturve.

Myftiu i Tiranës, Ylli Gurra, në fjalën e tij drejtuar pjesëmarrësve theksoi se Komuniteti Mysliman ka shtruar dhe do të vazhdojë të shtrojë iftare në bashkëpunim me partnerë të ndryshëm, me qëllim që muaji i Ramazanit të përjetohet nga i madh e i vogël. Ai falënderoi drejtuesit e minibashkisë Bajram Pasha për këtë dhuratë të çmuar, që sipas tij i kontribuuon gjallërimit të jetës fetare në Ramazan dhe luan një rol të madh në rritjen dhe forcimin e frymës vëllazërore mes dy popujve tanë miq.

Fjalë përshëndetëse mbajtën edhe përfaqësuesi i Bashkisë së Tiranës, Ambasadori i Turqisë në Shqipëri, Hidajet Bajraktar dhe përfaqësuesi i minibashkisë Bajram Pasha.

Pjesë e aktivitetit ishte një program i pasur kulturor me këndim Kur’ani, ilahi dhe pjesë të folklorit e trashëgimisë osmane.

Për çdo vit minibashkia Bajram Pasha nis të ashtuquajturin “Karvani i bereqetit” në tetë shtete të Ballkanit, ku shtron iftare masive në kuadër të muajit të Ramazanit. Ndalesa e radhës ishte Shqipëria. Mikpritëse të kësaj sofre bujare krahas Tiranës ishin po ashtu Shkodra dhe Kavaja.

12 korrik 2014

ZK1A0047

ZK1A0063

ZK1A0049

ZK1A0039

ZK1A0072

 

Pajtohuni

Regjistrohuni në listën tonë të POSTIMEVE


© Të gjithë të Drejtat e Rezervuara 2022 Komuniteti Mysliman i Shqipërisë