ZK1A0025

“Frytet e Besimit” është ndalur mbrëmë në Xhamin e Ndroqit.

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman Ali Zaimi, u shpreh se besimi është një vlerë për individin dhe shoqërinë. “Besimi mban gjallë, shpresën, respektin, virtytet. Ai e mbrujt njeriun me dashurinë për Zotin dhe njerëzit”, theksoi z. Zaimi.

Më tej ai shtoi se burimi i çdo të mire rrjedh prej besimit dhe dashurisë, si melhem për çdo sëmundje.

Ndërsa Kryevaizi i KMSH-së, Lauren Luli, u shpreh se përkujtimi dhe falënderimi i Allahut janë dy elementët kryesor që e bëjnë një besimtar të mirë. “Myslimanët i vërtetë është faktor stabiliteti në shoqëri, myslimani i vërtetë është përkujtues dhe falënderues ndaj Allahut”, nënvizoi z. Luli.

Ndërkohë, si gjithmonë, programi u hap me këndimin e ajeteve të Kuranit, dhe u mbyll me shpërndarjen e ujit të zemzemit për të pranishmit.

I pranishëm në këtë mbrëmje fetare ishte edhe drejtori i Haxhit dhe Koordinimit me Botën Islame, Hamdi Çurri.

27 Nëntor 2014

ZK1A0028

ZK1A0019  ZK1A0090 ZK1A0032  ZK1A0011ZK1A0135