Xhamia e Kubas, varrezat e dëshmorëve të Uhudit, mali i Uhudit (kodra e shigjetarëve), xhamia me dy kibla (kibletejn) dhe mali i Hendekut ishin destinacionet e sotme të haxhinjve shqiptarë.
Të cilët, nën kujdesin e murshidëve, u njohën me urtësitë dhe domethënien e këtyre destinacioneve në historinë e islamit.
Në çdo destinacion që vizituan gjatë ditës së sotme haxhinjtë tanë kryen edhe obligimet përkatëse. Allahu (xh.sh) ua pastë pranuar!