Albanian-Film-Week-third-edition-posterËshtë shfaqur në Nju Jork, SHBA, dokumentari “Triumfi i besimit”, kushtuar H. Hafiz Sabri Koçit.

Ky dokumentar vjen në Javën e Filmit Shqiptar në Amerikë, si një prodhim i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë  dhe konkuron
Java e Filmit Shqiptar e ka zanafillën në 100 vjetorin e pavarësisë, ku u shfaqën 100 filma shqiptarë në Amerikë. Synimi i festivalit është që nëpërmjet filmit shqiptar të shfaqet kultura dhe vlerat historike të kombit tonë.
Në edicionin e tretë që po mbahet këtë vit në Neë York merr pjesë në kompeticion dhe dokumentari i realizuar nga KMSH “Triumfi i Besimit” me regji të Algert Skenderit.

Për çdo vit “Albanian Film Week”, prezanton filma dhe dokumentare të shkurtër, organizon workshope, pritje, si dhe mbrëmjen e madhe gala, ku dhe do të jepen çmime të ndryshme.

TRIUMFI I BESIMIT