Si t’i shfrytëzojmë tre muajt

Si t’i shfrytëzojmë tre muajt

Natën që lidh ditën e 28 dhe të 29 të marsit hyn muaji i shtatë i kalendarit hënor, Rexhebi, i cili pasohet nga muaji Shaban, i quajtur njëkohësisht “Shehrullah el-Muadham” (Muaji Madhështor i Allahut) dhe, në fund, vjen muaji i bekuar Ramazan. Kjo periudhë kohore ndryshe quhet “Tre muajt”. Vlerësimi,…

Read more

Kryetari i KMSH-së Skender Bruçaj uron Muajin e Bekuar të Ramazanit

Kryetari i KMSH-së Skender Bruçaj uron Muajin e Bekuar të Ramazanit

Bismilahi Rrahmani Rrahim Me emrin e Zotit, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Të nderuar besimtarë myslimanë shqiptarë kudo që ndodheni, në Shqipëri, në trevat shqiptare, anembanë botës. Më lejoni që në emër të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, por edhe në emrin tim personal, t’ju përshëndes me paqen dhe sigurinë që vjen prej Krijuesit…

Read more

Atmosfera e Ramazanit në Tiranë

Atmosfera e Ramazanit në Tiranë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka marrë të gjitha masat e nevojshme që muaji i Ramazanit të pritet dhe përjetohet ndryshe nga vitet e kaluara, duke krijuar një atmosferë të veçantë gjithëpërfshirëse dhe madhështore. Me fillimin e këtij muaji të bekuar xhamitë e Tiranës janë lyer dhe zbukuruar, ndërsa në shumë…

Read more