Më datë 7 janar 2023, në ambientet e Kinema Millenium Shkodër u organizua takimi i përvitshëm i cili prezanton Mesazhin e Paqes të Papa Françeskut, ku moren pjësë përfaqësuesit e të gjithë feve në Shqipëri dhe përfaqësues të pushtetit lokal Shkodër.
 
Ky aktivitet organizohet çdo vitë nga Arqidioqeza Metropolitane Shkodër-Pult.
 
Komuniteti Mysliman i Shqipërise u përfaqësua në këtë takim nga Drejtori i Kulturës, z. Dorian Demetja, i cili mbajti edhe përshëndetjen e rastit në takim.