[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kT6wZzhquIY&t=116s” width=”560″ height=”315″]

Me rastin e 27-vjetorit të rihapjes së Xhamisë së Plumbit në qytetin e Shkodrës, sjellim për herë të parë pamjet ekskluzive të ceremonisë.

Më 16 nëntor të vitit 1990, Hafiz Sabri Koçi mbajti fjalimin e parë të kësaj ngjarjeje të shënuar për besimtarët myslimanë para 50 000 të pranishmëve.

E para xhami e hapur pas rënies së sistemit komunist në vendin tonë, ishte simbol i rifillimit të aktivitetit dhe veprimtarisë fetare fillimisht në fshatrat përreth saj e më pas në të gjithë Shqipërinë.