Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Gazmend Aga ka përshëndetur fillimin e punimeve të simpoziumit të organizuar nga Kryegjyshata Botërore Bektashiane, me temë: Tradita profetike, Imam Aliu dhe bektashizmi”.

Nënkryetari përgëzoi organizatorët dhe uroi që kumtesat e këtij simpoziumi të jenë sa më të suksesshme.

Aga tha së një pasues i vërtetë i Hz. Aliut është edhe pasues i Hz. Muhamedit. Kjo është arsyeja përse ne e quajmë njëri-tjetrin vëllezër në Shqipëri. KMSH dhe Kryegjyshata Bektashiane kanë jetuar si vëllezër prej shekujsh falë trashëgimisë esenciale të praktikuar natyrshëm të traditës profetike.

Nënkryetari i KMSH-së u shpreh se duhet të shtojmë dashurinë mes njëri-tjetrit dhe të respektojmë çdo gjë humane.

“Një besimtar është pasqyrim i besimtarit tjetër, na mëson Profeti Muhamed. Për një botë më të paqtë, për një shoqëri më të dashur me njëri-tjetrin, për një realitet ku të drejtat e njeriut të respektohen, për të pasur sa më shumë njerëz që duan krijesën për hir të Krijuesit, le ta shtojmë dashurinë midis nesh, dhe pasuesit e traditës profetike duhet të jenë shembulli frymëzues në vëllazëri e dashuri”.

“Jo vetëm ne si myslimanë, por besimi ynë i Islamit dhe tradita jonë, janë një frymëzim që respektojnë çdo gjë humane, pra të gjithë njerëzit pavarësisht identitetit që ata kanë. Ne besojmë se Allahu e ka dhënë diversitetin si një pasuri dhe trashëgimi të vyer të një bote shumëngjyrëshe ku të mbretërojë respekti, dashuria dhe mirësia”, tha ndër të tjera z. Aga.

20 mars 2017

      

Pajtohuni

Regjistrohuni në listën tonë të POSTIMEVE


© Të gjithë të Drejtat e Rezervuara 2022 Komuniteti Mysliman i Shqipërisë