lac programi profetit muhamed 2013 (1)

Laçi ka qenë qyteti i radhës që ka mirëpritur grupin artistik të programit “Profeti Muhamed a.s. – Krenaria e Njerëzimit”.

Myftinia Kurbin organizoi të dielën programin e përvitshëm në përkujtim të figurës më të lartë të njerëzimit, Profetit Muhamed (a.s.).

Në fjalën e tij të hapjes Myftiu i Kurbinit, Taulant Bica, falënderoi të pranishmit për pjesëmarrjen dhe shprehu konsideratat më të larta për Profetin Muhamed (a.s.) shembullin e pashoq të paqes, mirësisë, lumturisë e harmonisë mes njerëzve.

I pranishëm në këtë aktivitet, Kancelari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Ali Zaimi, nënvizoi rëndësinë dhe vlerën që ka figura e profetit Muhamed (a.s.), si shembull për të gjithë njerëzit, i madh e i vogël, i ri e i moshuar, pasi sipas tij, shembull më të përkryer se ai bota nuk ka për të njohur ndonjëherë. “Profeti Muhamed (a.s.) është padyshim njeriu më i rëndësishëm i pemës së krijimit, më i dashuri i Allahut, më i dashuri i njerëzve. Është personaliteti që la mbresat më të mëdha në historinë njerëzore”, tha z. Zaimi.

lac programi profetit muhamed 2013 (8)Kancelari Zaimi u bëri thirrje të pranishmëve në aktivitet që t’i rrisin fëmijët me modelin e heroit të Profetit të Mëshirës. “Çdo kohë ka nevojë për mesazhin dhe modelin e tij të të jetuarit. Ai është padyshim modeli më i shkëlqyer i njeriut të përkryer. Prandaj ju ftoj që t’i rrisim fëmijët tanë duke marrë si model Profetin, sepse fëmijët kanë nevojë të rriten me shembuj heronjsh dhe ai ishte një hero i vërtetë, një trim që dinte të falte kur mund të ndëshkonte, ai ishte mishëruesi i mëshirës, paqes dhe dashurisë dhe virtyteve më të larta njerëzore”, vlerësoi z. Zaimi.

Aktivitetin e përshëndetën edhe përfaqësues të pushtetit lokal si nënprefekti i Kurbinit si dhe kryetari i Komunës Milot, të cilët vlerësuan punën e Myftinisë së Kurbinit dhe Komunitetit Mysliman, të cilët përhapin mesazhin dhe shembullin e Profetit Muhamed (a.s.), një shembull që sipas tyre në këto kohë të vështirë është më se i nevojshëm dhe i domosdoshëm për t’u ndjekur nga të gjithë.

Ndërkohë programi vazhdoi me këndimin e ilahive nga medresistët e Kavajës, si dhe grupi i ilahive të Universitetit Bedër. Gjithashtu u këndua Kur’an dhe u recituan poezi për Profetin e Njerëzimit.

Në përfundim të programit u shpërndanë ëmbëlsira, si dhe kalendarë, libra e revista për të pranishmit.

5 Maj 2013

/Drita Islame/

lac programi profetit muhamed 2013 (5)lac programi profetit muhamed 2013 (6)lac programi profetit muhamed 2013 (7)  lac programi profetit muhamed 2013 (9)lac programi profetit muhamed 2013 (2) lac programi profetit muhamed 2013 (3)