kryetari qytetar nderi

Ditën e shtunë më 15 qershor 2013, gjatë aktivitetit fetaro shkencor,  Hap pas hapi me “100 personalitete shqiptare të kulturës islame”, Këshilli i Bashkisë Shkodër i ka akorduar Kryetarit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Haxhi Selim Muçës, titullin e lartë “Qytetar Nderi” i Shkodrës.

Titulli iu akordua nga Kryetari i Këshillit të Bashkisë Shkodër z. Bardhyl Lohja.

Kreu i KMSH, pas marrjes së këtij titulli u shpreh “për mua është një kënaqësi e veçantë të jem qytetar nderi i Shkodrës, qytetit të dijes kulturës dhe vlerave islame”

Personalitetet e tjera që u dekoruan gjatë këtij aktiviteti:

 1. H. Hafiz Abaz Golemi (1870-1925)
 2. Hafiz Adem Kazazi (1880-1944)
 3. Hafiz Halit Bushati (? – 1916)
 4. Haxhi Ibrahim Kaduku (1869 – 1949)
 5. Hafiz Ibrahim Repishti (1882-1943)
 6. Haxhi Hafiz Jusuf Kelmendi (1876 – 1943)
 7. Jusuf Efendi Tabaku (1797-1904)
 8. Sheh Shaban Domnori (1868 – 1934)
 9. Hafiz Musa Dërguti (1888-1961)
 10. Hafiz Myrteza Vuci (1891-1954)
 11. Sheh Qazim Hoxha (1893 – 1959)
 12. Hafiz Sabri Bushati (1889 – 1971)
 13. Myderriz Selim Efendi Çoba (? – 1900)
 14. Haxhi Hasan Alia (Sheh Shamia) (1814 – 1891)
 15. Hafiz Sheuqet Boriçi (1884 – 1965)
 16. Vehbi Ismaili (1919 – 2008)
 17. Xhemal Naipi (1887 – 1955)
 18. Hafiz Ymer Bakalli (1880 -1953)
 19. Sheuqet Muka (1887 – 1967)
 20. Qazim Rroji

kryetari_shkoder3

100 personalitete

kryetari qytetar nderi (1)