100-vjet KMSH, zhvillohet pritja e rastit në ambientet e Tirana International Hotel

100-vjet KMSH, zhvillohet pritja e rastit në ambientet e Tirana International Hotel

Me rastin e 100-vjetorit të themelimit të institucionit, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, zhvilloi ditën e djeshme pritjen e rastit në ambientet e “Tirana International Hotel”. Në këtë recepsion, morën pjesë: Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Bajram Begaj, krerët e komuniteteve të tjera fetare të vendit tonë, përfaqësuesit e trupës…

Read more

Zhvillohet ekspozita me temë: “Themelimi i Komunitetit Mysliman Shqiptar, ngjarje historike kombëtare”

Zhvillohet ekspozita me temë: “Themelimi i Komunitetit Mysliman Shqiptar, ngjarje historike kombëtare”

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave, organizuan sot ekspozitën me temë: “Themelimi i Komunitetit Mysliman Shqiptar, ngjarje historike kombëtare”, ekspozitë kjo e cila vjen për publikun e gjerë në kuadër të 100-vjetorit të themelimit të institucionit. Në ceremoninë hapëse të kësaj ekspozite që u…

Read more

100 VJET NGA THEMELIMI  I KOMUNITETIT MYSLIMAN TË SHQIPËRISË

100 VJET NGA THEMELIMI I KOMUNITETIT MYSLIMAN TË SHQIPËRISË

Shpallja e pavarësisë i gjeti udhëheqësit e dijetarët myslimanë shqiptarë në krye të momenteve historike të vendit tonë dhe ishin pikërisht këta prijës, të cilët do të unifikonin institucionet islame në vendin tonë nëpërmjet zhvillimit të disa kongreseve kombëtare. Kështu, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë u themelua nga rilindës dhe firmëtarë…

Read more