Hafiz Abdullah Zëmblaku

Hafiz Abdullah Zëmblaku, mësues i shquar, fetar e atdhetar   “I pështyjmë ata qorrë, që tallen me punët fetare; Murtaja janë vetë, që t’i hajë fare !… “ H. Abdullah Zëmblaku   Pas një pune hulumtuese disavjeçare nëpër biblioteka, mjedise familjare, dhe, më në fund, në arkivën shekullore të xhamisë…

Read more

Seminar me myftinjtë e rretheve

Zhvillimi i aftësive menaxhuese dhe nxitja e performancës individuale të drejtuesve të lartë fetarë, ishte tematika e seminarit të organizuar nga Drejtoria e Burimeve Njerëzore në Komunitetin Mysliman paraditen e sotme, datë 9 shkurt 2013, me pjesëmarrjen e disa prej myftinjve të Shqipërisë. Fjalën e rastit e mbajti z. Ali…

Read more

Ambasadori i Egjiptit viziton KMSH

Kryetari H. Selim Muça priti sot (6 dhjetor 2012), në takim, ambasadorin e ri të Republikës së Egjiptit në Shqipëri, Ahmed Hasan Abdullah. Kryetari Muça i uroi ambasadorit përzemërsisht mirëseardhjen dhe suksese në detyrën e re, duke theksuar se vjen në një vend mik i cili ka dëshmuar ndër shekuj…

Read more

Haxhi Vehbi Dibra

I pakrahasuari, dibrani me vizion të gjerë patriotik dhe realizues i vizionit të tij për pavarësinë e Shqipërisë dhe ndërtimin e shtetit të parë shiptar për dje, sot dhe në të ardhmen. Bëmat e Haxhi Vehbi Dibrës për gjuhën shqipe, për Flamurin Kombëtar kështu siç e kemi, për lirinë, kompaktësinë…

Read more

Hafiz Ibrahim Dalliu

Hafiz Ibrahim Dalliu (1878-1952) Hafiz Ibrahim Dalliu ishte një intelektual i shquar i trevës së Tiranës që ka shkrirë jetën e tij për çështjen kombëtare, për pavarësinë e vendit, për përhapjen e shkollave shqipe, për shkrimin e leximin e gjuhës amtare, për ruajtjen dhe forcimin e zakoneve e traditave të popullit…

Read more

Pajtohuni

Regjistrohuni në listën tonë të POSTIMEVE


© Të gjithë të Drejtat e Rezervuara 2021 Komuniteti Mysliman i Shqipërisë